Turistička zajednica "Savsko - Sutlanska dolina i brigi"
 
 
 
 
OBAVIJEST O RASPISANOM NATJEČAJU ZA DIREKTORA TURISTIČKOG UREDA TZ „SAVSKO-SUTLANSKA DOLINA I BRIGI“
30.1.2017.

Na temelju članka 17. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (Narodne novine broj 152/08), članaka 2. i 5. Pravilnika o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkom uredu turističke zajednice općine, grada, županije i Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice (NN br. 42/14, 114/14) i čl. 26. i 45. Statuta Turističke zajednice „Savsko-sutlanska dolina i brigi“ (Glasnik Općine Brdovec broj 01/11) Turističko vijeće Turističke zajednice „Savsko-sutlanska dolina i brigi“ raspisalo jeNATJEČAJ za izbor i imenovanje direktora Turističkog ureda Turističke zajednice „Savsko-sutlanska dolina i brigi“.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama, broj 8 od 27.01.2017. godine i na službenim internet stranicama općina Brdovec, Marija Gorica i Dubravica.


NATJEČAJ

5. Gastro-eko-etno
12.11.2015.
 
   

   
   

   
   

   

OBAVIJEST o odgodi berbe

BERBA JE ODGOĐENA ZA IDUĆU SUBOTU (20.09.)
RASPORED OSTAJE ISTI, SAMO SE MIJENJA DATUM
ZBOG NAJAVE LOŠEG VREMENA.

   

   
   
BROŠURA - GASTRO 2013.  
   

   
   

   
   
   
Fotogalerija
01.03.2013.
Fotogaleriju sa nastupa Puhačkog orkestra „Rozga“ i predstavljanja Turističke zajednice „Savsko-sutlanska dolina i brigi“ na manifestaciji „Turistička ponuda Zagrebačke županije“ koja se održala u subotu, 23. veljače 2013. godine u šatoru na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu možete pogledati ovdje.


   
   
„Berba 2012. – Kak su brali naši stari“
04.09.2012.

Turistička zajednica Općina Dubravica, Brdovec i Marija Gorica „Savsko – sutlanska dolina i brigi“ u suradnji s udrugom vinara i vinogradara „Trsje“ iz Marije Gorice u subotu 08. rujna organizira drugu po redu manifestaciju pod nazivom „Berba 2012. – Kak su brali naši stari“.

Početak manifestacije najavljen je za 09.00 sati. U nastavku Vam predstavljamo cjelovit program manifestacije:

• 9:00 sati - polazak povorke od 16 konjskih zaprega ispred zgrade Općine Dubravica u pravcu Kraja Donjeg, (pauza 30 min) kod Vukovog Sela, Harmice (pauza 30 min) i Prigorja Brdovečkog (pauza 30 min), te dolazak na vinogradarsko imanje Zdravka Žnidarića u Hrastini, Općina Marija Gorica.

• 13:00 - 14.00 sati - branje grožđa i nošenje u brentama na prešanje po starinski uz natjecanje muške i ženske ekipe, a sve pod vodstvom provjerenog show majstora Ivana Fiolića - Fio i Jelene Rožić - Vinske kraljice Zagrebačke županije za 2011. - 2012.g.

• 14.00 -19.00 sati - bogati kulturni umjetnički program s brojnim domaćim izvođačima (kulturno umjetničkim društvima i udrugama s područja cijele naše Turističke zajednice) kao i gostima iz Slovenije, a sve to uz bogatu gastronomsku ponudu jela i pića naših priznatih vinara i vinogradara iz udruge „Trsje“

Cijeli ceremonijal berbe i program vodit će naš poznati show majstor IVAN FIOLIĆ – FIO uz glazbeni sastav „Savski valovi“. U 19.00 sati slijedi narodno veselje u bistrou „4 srca“.


PLAKAT

Obavijest o plaćanju turističke članarine
19.04.2012.
Dana 15. 03. 2011. godine osnovana je Turistička zajednica „Savsko sutlanska dolina i brigi“ koja obuhvaća tri Općine: Dubravica, Marija Gorica i Brdovec. Temeljem zakona o plaćanju članarina čl. 3 tč.1, čl. 4, 5. 9 i 10 NN 152/08, 88/10, Ministarstvo financija dana 01.07.2011. g. donijelo je rješenje kojim je određen broj žiro računa, za svaku Općinu posebno (Dubravica, Marija Gorica i Brdovec) na koju se treba uplaćivati iznos turističke članarine, a sve sukladno navedenom zakonu.

Mole se svi obveznici plaćanja turističke članarine da izvrše uplatu ( dolje navedeni broj žiro računa) a oni koji su do sada plaćali turističku članarinu Turističkoj zajednici Grada Zaprešića moraju sa svojim knjigovodstvenim uredom zatražiti povrat uplaćenog iznosa, te ga preusmjeriti na navedeni žiro račun (zakonska obveza). Neizvršenje obveze plaćanja turističke članarine podliježe zakonskim sankcijama.

Račun - Općina Dubravica: 1001005 - 1754927154


Obavijest

„Sanjkaški kup - Marija Gorica 2012.g."
09.02.2012.

Turistička zajednica „Savsko-sutlanska dolina i brigi" i Općina Marija Gorica po prvi puta održavaju manifestaciju „Sanjkaški kup - Marija Gorica 2012.g." Cilj manifestacije je okupiti sve uzraste tj. zaljubljenike u sanjkanje na jednom mjestu, a posebno naše najmlađe, djecu predškolske dobi svih triju vrtića i djecu iz svih Osnovnih škola (do 4 razreda) s područja naše turističke zajednice.

Svečano otvorenje manifestacije biti će upriličeno u subotu 18. veljače s početkom u 11.00 sati. Ovogodišnji prvi sanjkaški kup imati će i natjecateljski karakter jer će biti proglašeni najbrži mali sanjkaš-sanjkašica, najsimpatičnije obučeni i najljepše sanke.

Za male i velike sudionike predviđena je i okrjepa (čaj, kuhano vino, kobasice, hod-dog), a poslije toga, natjecanje baka i djedova po istom principu kao i s malim sanjkašima. U ovom cjelodnevnom druženju predviđeno je i slobodno sanjkanje uz bogatu gastronomsku ponudu, a u nedjelju 19. veljače predviđeno je sanjkanje svih uzrasta i stilova. PLAKAT...

Izložbeno prodajni Božićni sajam
08.12.2011.
U okviru proslave 205. godišnjice rođenja ilirca Pavla Štoosa, u nedjelju 11. prosinca u športskoj dvorani PŠ Dubravica s početkom u 14.00 sati održati će se 1. Izložbeno prodajni Božićni sajam.

Na ovogodišnjem sajmu u Dubravici naći će se proizvodi udruga i žena vezanih uz turističku ponudu u Turističkoj zajednici „Savsko-sutlanska dolina i brigi“. Sajam će otvoriti predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, a nakon sajma Kulturno umjetničko društvo „Pavao Štoos“ izvest će božićni program „ I če mi je teško, popevka zvoni“.

Organizator spomenute manifestacije je Turistička zajednica „Savsko-sutlanska dolina i brigi“, suorganizator KUD „Pavao Štoos“, a pokrovitelj Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. PLAKAT
Iznimno zanimanje za 1. Gastro-eko-etno manifestaciju zaprešićkog kraja
21.11.2011.
U organizaciji Turističke zajednice općina Brdovec, Dubravica i Marija Gorica „Savsko-sutlanska dolina i brigi“ i suorganizaciji Udruženja obrtnika Zaprešić i Udruge Ekoturistiko, održana je 1. gastro-eko-etno manifestacija jela, pića i slastica zaprešićkog kraja.

U nedjelju, 6.11.2011. sportska dvorana OŠ I. Perkovca u Šenkovcu bila je premala za veliki broj gostiju i izlagača jela, pića i slastica pripremljenih od strane 11 restorana zaprešićkog kraja: „Ladanjski raj“, „Četiri srca“, „Nirvana“, „Zlatno jezero“, „Golf“, „Barbara“, „Dva potoka“, Bistro „Šibice“, „Jezera“, „Špiro“ i dva restorana-gosta: „Mala hiža“ (Čakovec) i „Fontana“ (Adriatiq Island Group, Hvar), pekare Čoćaj, Brdovec, slastičarnica „Nautilus“, „Grabar“ i „Lucijana“ iz Zaprešića, trgovina suhomesnatih proizvoda „IGO-MAT“, Samobor i „Vugrinec“, Dubravica, PIK Vrbovec, te majstora kuhanja Branka Ognjenovića. Nezaobilazan je svakako doprinos Udruge Ivan Perkovac, Šenkovec i njenih članova, koja je prezentacijom brojnih vrsta slastica prezentirala okuse i ukuse štovatelja domaćih kolača našega kraja, te Udruga "Ekoturistiko", "Bobovljanke" i medarka Orijana Mikelec. OPŠIRNIJE...
Stjepan Esih direktor Turističke zajednice
17.03.2011.
   
Nakon što je osnovana Turistička zajednica triju općina Brdovec, Dubravica i Marija Gorica, članovi skupštine su za predsjednicu izabrali Maricu Jančić. Načelnica općine Marija Gorica prilikom izbora je kazala kako je počašćena izborom, ali da zbog prezauzetosti neće ovu funkciju dugo obavljati. „Vidim svoju nasljednicu i mislim da će biti dobar izbor, a do tada ću pomoći koliko mogu“ poručila je predsjednica Turističke zajednice Marica Jančić.

Skupština je imenovala turističko vijeće koje je pak raspisalo natječaj za izbor direktora Turističke zajednice Savsko-sutlanska dolina i brigi. Natječaj je završen i za prvog direktora je izabran Stjepan Esih aktualni predsjednik Općinskog vijeća općine Brdovec. Sjedište Turističke zajednice Savsko-sutlanska dolina i brigi je u prostorijama brdovečkog muzeja, a direktor Stjepan Esih radi svaki dan od 14. ožujka 2011. godine. U tijeku je opremanje ureda Turističke zajednice, a potom se očekuju prvi konkretni potezi novog direktora. „Radostan sam što sam izabran na ovu važnu dužnost te sam uvjeren da ću svojim radom pomoći razvoju turizma općina Brdovec, Dubravica i Marija Gorica.

Spomenuti kraj ima veliki potencijal koje treba pravilno usmjeriti kako bi bio prepoznat od prvenstveno od žitelja grada Zagreba, ali i ostalog dijela Zagrebačke županije i susjedne nam Slovenije“ kazao nam je kratko novi direktor TZ Stjepan Esih.

Održana osnivačka skupština Turističke zajednice

20.01.2011.
U srijedu 19. siječnja 2010. godine u općinskoj vijećnici Općine Marija Gorica održana je osnivačka skupština Turističke zajednice Općina Dubravica, Brdovec i Marija Gorica. Skupština je sazvana sukladno potpisanom sporazumu o suradnji na osnivanju Turističke zajednice od kraja prošle godine, a koji su potpisali načelnici navedenih Općina.

Osnivačku skupštinu vodio je načelnik Općine Brdovec Alen Prelec koji je između ostalog rekao: „Za vjerovati je da će osnovana Turistička zajednica „Savsko-sutlanska dolina i brigi“ stvoriti uvjete za razvoj turizma spomenutih krajeva. S pravom poznavajući vrijedne ljude ovog kraja vjerujemo da će turizam uskoro biti osnovna grana gospodarskog razvoja“ .

Odmah nakon toga predloženo je 15 članova skupštine, a za predsjednicu je izabrana načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić. Uz prethodnu suglasnost Ministarstva turizma i ministra Damira Bajsa usvojen je statut Turističke zajednice, nakon toga usvojen je poslovnik o radu skupštine, te su izabrani članovi turističkog vijeća i nadzornog odbora.

Sve nazočne pri kraju je pozdravila i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije mr.sc. Ružica Rašperić koja je naglasila kako su osnivanjem Turističke zajednice stvoreni uvjeti za bolji i brži gospodarski razvoj i promociju proizvoda žitelja Općina Dubravica, Brdovec i Marija Gorica
.
 
 
 
 
 
 
INFO:
 
 
 
 
 
 

Turistička zajednica "Savsko - Sutlanska dolina i brigi"
Općina Dubravica
P. Štoosa 12, 10293 Dubravica
Tel.: 01 / 3399 360, 3399 707
Fax: 01 / 3399 360
E-,ail: opcina-dubravica@zg.t-com.hr
opcina@dubravica.hr
Web: www.dubravica.hr
 

 
 
 
 
 

 
 
 

 

OPĆINA DUBRAVICA
Pavla Štoosa 3
10293 Dubravica

OIB: 89243140464
MB: 2681587

Tel: 01/ 3399 360
Fax: 01/ 3399 707
E-mail: opcina@dubravica.hr

RADNO VRIJEME

Ponedjeljak-Petak
7.00-15.00
Rad sa strankama
Utorak i Četvrtak
9.00-11.00
Pauza
11.00-11.30

NAČELNIK OPĆINE
Marin Štritof
Tel: 01/ 3399 356

JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL
OPĆINE DUBRAVICA

Silvana Kostanjšek, mag.iur.
Pročelnica
Tel: 01/3399 360
Fax: 01/3399 707
E-mail: procelnica-opcina@dubravica.hr

Dragica Stiperski
Voditeljica računovodstva
Tel: 01/ 3399 360
Fax: 01/ 3399 707
E-mail: opcina-dubravica@zg.t-com.hr

SLUŽBENICA ZA INFORMIRANJE
(sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama)
Silvana Kostanjšek, mag.iur.
Tel: 01/ 3399 360
Fax: 01/ 3399 707
E-mail: opcina@dubravica.hr

 
 
 
Copyright (C) 2010 Općina Dubravica