"AKTIVIRAJ SE! - VOLONTIRAJ!"

 

 
NOVOSTI
 
 
Završna konferncija projekta Aktiviraj se!- Volontiraj!
12.07.2013.
Završna konferncija projekta Aktiviraj se!- Volontiraj! održana je 15.06.2013. u 10.00 sati u prostoriji općine Dubravica. Na završnu konferenciju bili su pozvani predstavnici donatora projekta, savjeti mladih okolnih nam općina, medijski pratitelji naše općine i svi mladi iz područja općine Dubravica.

Voditeljica neformalne skupine upoznala je sve nazočne sa cijelim projektom i njegovom provedbom. Naglasila je kako je projekt prijavljen iz razloga što je nezaposlenost i nedovoljna uključenost mladih u život zajednice jadan od bitnih problema mladih u Dubravici.

Osvareni su ciljevi projekta kao što je stjecanje i unaprijeđivanje znanja i vještina nezaposlenih mladih osoba za lakši ulazak mladih na tržište rada, promocija volonterstva i poticanje sudjelovanja mladih u građanskom životu lokalne zajednice.

Tijekom same provedbe projekta javljali su nam se problemi poput izdavanja računa bez PDV-a. Mala smo sredina i većina obrta se prvi puta susrela sa takvom praksom. Svi sudionici su zadovoljni samim projektom jer smo ostvarili sve ciljeve i proveli sve akcije navedene u samom projektu. Članovi neformalne skupine mladih dobiti će Youthpass potvrde kojom će dokazati svoje sudjelovanje u projektu.

Završna cjelokupna ocjena projekta bila bi vrlo dobar jer su provedene sve planirane aktivnosti jedino što se nije nitko uspio zaposliti. Dokazano je da mladi nisu nezainstersirani i nemotivirani i da se zajedničkim radom stiječe puno iskustva i tolerancije jednih prema drugima a prije svega razvija se i samo prijateljstvo.

Na kraju konferencije načelnik Općine Dubravica gospodin Franjo Štos zahvalio je članovima skupine mladih Dubravica na uspješno provedenom projektu i trudu koji su uložili te slobodno odvojenom vremenu kako bi se potaknuli mladi da više sudjeluju u aktivnostima koje su bitne za njih same i njihove prijatelje. Načelnik je naglasio kako je i ovaj projekt imao podršku od općine i kako se nada da je ovo samo jedan od prvih uspješnih projekata koji su se odradili na području općine Dubravica.

Nakon završene konferencije mladi i svi prisutni počastili su se i okrijepili zakuskom koju je pripremila neformalna skupina mladih Dubravica.

Još jedna akcija Neformalne skupine mladih „Dubravica“
12.06.2013.

Članovi Neformalne skupine mladih "Dubravica" proteklih dana dijelili su brošure među učenicima srednje škole „Ban Josip Jelačič“ u Zaprešiču, na temu volonitranja, a sve kako bi im pokazali sam smisao volontiranja i praksu.

Brošure su također podijeljene i u Osnovnoj školi Dubravica, na području Općine Dubravica i uredima HZZ-a ispostava Zaprešić.

Spomenute brošure biti će prezentirane i na završnoj konferenciji projekta, u subotu 15.06.2013. u 10,00 sati u prostorijama Općine Dubravica.

Stoga, iz Neformalne skupine mladih „Dubravica“ pozivaju sve zainteresirane građane da im se pridruže.

FOTOGALERIJA

Mladi uredili okoliš oko osnovne škole
24.05.2013.

Neformalna skupina mladih „Dubravica“ održala je u ponedjeljak i utorak (20. i 21. svibnja) radionicu „Volonterstvo u praksi“. Radionica se održavala na prostoru oko osnovne škole u Dubravici, Pavla Štoosa 23.

Mladi su posadili cvijeće, ukrasno bilje. Napravljen je veliki kamenjar sa cvijećem koji dodaje novu svježinu i ljepšu vizulanu sliku prostoru škole. Posađene su thuje u dužini kao ograda od ceste. Na stražnjoj strani škole uklonjen je grafit tj. prefarban je, te sada škola izgleda uredno.

Zamjenjene su daske na tribinama i prebojane iste. Uz cjelokupno druženje i zajednički rad potaknuli smo ljude na uključivanje u svakodnevan život zajednice. U radinoci na otvorenom osim članova neformalne skupine mladih (Maja Nemčić, Antonio Nemčić, Mateo Šmaguc i Martina Pulek) sudjelovali su i ostali mještani: Drago Horvat, Ivan Radenović, Ivana Ivanuš i Ana Vlahović.

Voditeljica neformlane skupine mladih
„Dubravica“
Martina Pulek

FOTOGALERIJA...


Edukativna radionica „Volontiranje u praksi“
15.05.2013.

Neformalna skupina mladih „Dubravica“ provodi edukativnu radionicu na otvorenom „ Volontiranje u praksi“ u sklopu projekta „Aktiviraj se! –Volontiraj!

Projekt financira Europska komisija kroz Program mladi na djelu. Radionica će se održati u ponedjeljak 20. i utorak 21. svibnja na prostoru nekadašnje osnovne škole i novo izgrađene osnovne škole u Dubravici, Pavla Štoosa 38., gdje će se urediti okoliš oko škole, prebojiti grafit na staroj školi, i urediti drvene tribine na igralištu.

Pozivamo sve mlade da se uključe u našu inicijativu i veselimo se zajedničkom druženju gdje ćemo izmjenjivati iskustva i određena znanja i vještine.

Treća po redu aktivnost neformalne skupine mladih „Dubravica“
15.05.2013.
Neformalna skupina mladih „Dubravica“ provela je treću svoju aktivnost u sklopu projekta „Aktiviraj se! –Volontiraj!

Akcija se odvijala ispred općine Dubravica u samom centru i naselju Bobovec Rozganski kao najvećem naselju same općine. Članovi skupine dijelili su brošure među mladim stanovništvom i promovirali samu inicijativu.

Nažalost prikupljen je mali iznos novaca (332,00 kn). Mladi iz Dubravice idu dalje sa aktivnostima po projektu.

FOTOGALERIJA...

Održan prvi sastanak Neformalne skupine mladih „Dubravica“

30.01.2013.
Dana 09. siječnja 2013. godine održan je prvi sastanak Neformalne skupine mladih „Dubravica“ u okviru projekta „Aktiviraj se! - Volontiraj!, akcije „Mladi za Europu“.

Na prvom sastanku odlučeno je da će slogan Neformalne skupine mladih, koji će se koristiti kroz samo provođenje projekta, biti kao i sam naziv projekta „Aktiviraj se! – Volontiraj!

Nadalje, članovi su se dogovorili da će voditeljica neformalne skupine mladih „Dubravica“ biti Martina Pulek, te Mateo Šmaguc kao zamjenik i glavna osoba odgovorna za provedbu projekta.
Voditelji će prisustvovati na prvom slijedećem sastanku Općinskoga vijeća Općine Dubravica gdje će upoznati vijećnike sa samim projektom.

Sljedeći sastanak planiran je za početak veljače 2013. godine, kad će se krenuti sa ostalim aktivnostima unutar Projekta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OPĆINA DUBRAVICA
Pavla Štoosa 3
10293 Dubravica

OIB: 89243140464
MB: 2681587

Tel: 01/ 3399 360
Fax: 01/ 3399 707
E-mail: opcina@dubravica.hr

RADNO VRIJEME

Ponedjeljak-Petak
7.00-15.00
Rad sa strankama
Utorak i Četvrtak
9.00-11.00
Pauza
11.00-11.30

NAČELNIK OPĆINE
Marin Štritof
Tel: 01/ 3399 356

ZAMJENIK NAČELNIKA
Kruno Stiperski

JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL
OPĆINE DUBRAVICA

Silvana Kostanjšek, mag.iur.
Pročelnica
Tel: 01/3399 360
Fax: 01/3399 707
E-mail: procelnica-opcina@dubravica.hr

Dragica Stiperski
Voditeljica računovodstva
Tel: 01/ 3399 360
Fax: 01/ 3399 707
E-mail: opcina-dubravica@zg.t-com.hr

SLUŽBENICA ZA INFORMIRANJE
(sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama)
Silvana Kostanjšek, mag.iur.
Tel: 01/ 3399 360
Fax: 01/ 3399 707
E-mail: opcina@dubravica.hr

 
 
Copyright (C) 2010 Općina Dubravica